Когато хомосапиенс не намира адекватна и логична причина за неговите проблеми в живота и неговия невървеж, той винаги търси причина в това че няма късмет или че е омагьосан. Всъщност всеки сам избира в какво да вярва– дали на собственните си неуспешни крачки, които са го довели до неуспех или на късмета, който е изгубил, заради безхаберието към личността си и околните.

  • Какво е късмет

Късмета е нещо, което при някои хора идва по рождение, заложено им в пътя на кармата, още с избора от минали животи, в който душата е избрала да премине през тежки уроци и наказания, а в този живот късмета е просто един подарък. Обикновенно хората които имат късмет по рождение са на ясно с този факт, поради безбройните пъти, в които са подлагали късмета си на проба и съмнение, а са достигали до изходната позиция, в която усещат по-специално отношение на съдбата, въпреки своята невежест към определен човек или ситуация.Повечето от хората с късмет по рождение обаче не се грижат за него. Късмета е нещо, за което човек трябва да се погрижи, както родител за дете. Причината за това е че когато получиш нещо даром, без значение какво е то, ти трябва да направиш необходимите действия, за да запазиш този подарък, това е както с неудушевените предмети, които да речем че сме получили като подарък за наш празник.Въпреки че късмета не може да се пипне с ръка и не може да се види с око, тъй като той не е предмет, ние трябва да се погрижим за него, като за нещо което ще ни прави щастливи и уникални.

 

  • Късмета има нужда от грижа

Късмета трябва да бъде обгрижван, за да свърши своята работа в физическия живот.Всъщност дали имаме или нямаме късмет се вижда в изчисленията при кармичната номерология.Именно там, чрез вибрациите на числата се установява при изчисления наличието на късмет или липсата на същия.Има най-различни методи за отключване на късмет, като любопитен факт обаче е че нашата православната църква също предлага ритуал, чрез който можете да отключите късмета си. Ритуала се извършва много рано сутрин, като идеята на ритуала е човека който смята, че късмета му е заключен да отключи църквата пръв, заедно с клисурката, която обгрижва храма.Това се препоръчва да се направи поне три пъти, като се смята че след това трябва всички неща, с които сте имали проблем и сте смятали, че не се получават да потръгнат в положителна посока.Най-разпространения ритуал всъщност, който се практикува от повечето магове и хора с някакви способности е отключване на късмет, посредством катинар, чрез който се отключва късмета. За целта е необходим катинар, който когато се купува, да не се отключва и да не се пробва от продавача дали работи.Необходима е и светена вода, в някои случаи захар или мед. Тайната на открючването на късмета е в изричането на конкретни магически думи и молитви върху катинара и върху водата. След като се отключи катинара, ключа се изхвърля от човека, на когото е направен ритуала в река, а катинарпа се оставя на конкретно място в дома на човека. След ритуала за отключване на късмет се отива в църква и се оставя бяла кърпа и нещо сладко на иконата на Дева Мария, като дар и знак за благодарност към всички ангели и архангели за възможността да се промени живота на човек.А припирайки се в къщи освен катинара и поставянето му на посочено място от специалиста си напръсква и със светена вода цялото жилище.Добре е да сте приготвили и кутия бонбони, с които да почерпите най-близките си за здраве. Всички ритуали, които се извършват с конкретна причина, както и за корекция на човешката карма и съдба се правят със специална и предварителна подготовка, както и след извършването на ритуалите се спазват определени правила, според самия ритуал.

Отключването на късмета е един добър начин да промените объркания си живот, но е добре да спазвате насоките на специалиста.Добре е също така да внимавате за спазването на съветите от специалиста, за да не стигате отново до ситуация в която ще имате нужда от такава помощ, защото понякога в живота е добре човек да преценява своите действия и постъпки, преди да е станало твърде късно.