След като човек се събуди забравя около 40-60% от съня, а след 10-15мин. около 90%. Много често става и така, че човек не помни съня си, непосредственно след като се е събудил, обикновенно след внезапно събуждане, когато всъщност сънят е дълбок. В древна Гърция и Египет са смятали появята на съня,като свръхвстественно явление, благодарение на което човек получава връзка с Бог, а тълкуването на съновидението ставало от специалист.
Обикновенно в ежедневието си често ние сме забързани , а причината винаги е една- всеки върши своята работа или социален ангажимент.
Именно, забързани и улисани в своите ангажименти все забравяме, че сме уморени, дори и това че имаме нужда от почивка.
За съжаление съвременния хомосапиенс се е превърнал в механичен робот, който обаче не си дава сметка че тялото, мозъка, като физически елемент
и подсъзнанието и психиката като ментален елемент от цялостта на човешкото същество се нуждаят от релаксация и достатъчна почивка.
Умората и стреса в ежедневието се отразява и на съня- някои го имат, други не.
От хиляди години сънят е имал и друго значение- използвал се е, за да се тълкуват бъдещи събития и предвещаване на някаква опасност.
Много хора ми споделят, че не сънуват или никога не са сънували, но практически тези хора просто не помнят сънят си. Доказано е научно, че всеки човек сънува,
но науката не отдава значение на сънищата като предмет и метод, чрез който може да се предскаже бъдещо събитие. Сънят на всеки човек е с различна продължителност,
като обикновенно може да има и по няколко различни сънища, с различни действия и картини. Някои хора споделят, че сънищата им са цветни, други че са черно- бели.
В света на окултното се смята, че черно- белия сън е типичен за хората, които не са достигнали някакво определено духовно ниво, а цветния сън е свързан с разрешение за достъп до информация на хора с по- високо духовно ниво. Науката няма официални и сериозни доказателства и становища за функцията на съня, единственното което може да твърдим че е доказано, то това е че сънят е присъщ само на бозайниците.
Както науката, така и църквата сама по себе си не анализира сънища, въпреки че и вярата не е наука, така че ако отидете при някой свещенник и го попитате какво означава нещо което сте сънували, той няма да ви отговори..
Отлъчването от човешкия живот и проблеми на институцията за духовност, често кара хората да търсят себе си по най- различни начини. В практика си съм се сблъксвал с много и най- различни ситуации, но се е случвало някои хора да идват при мен, само за да се консултират за свой сън, който я е притеснил, попитала свещенник, но той я изпъдил.
Има два типа съня- едните са сънища или това което сънуваме и често пъти поради интерес, любопитство или човешки страх, търсиме какво означава в съновниците, доста от тях измисленни, напечатани от някой с една единственна идея, не за да помогнат, а за да се облагодетелства, а доста често и вредят, защото хората са уплашение от значението на своя непожелан сън.
И така човек се уплита и влиза в капана на своите сънища.
Другият сън е съновидението, което често пъти може да бъде анализирано и тълкувано като проекция на бъдещо близко или далечно събитие, но ако то бъде с ясни и опорни точки, защото другите тълкувания може да са просто едни фантасмаголии.
Сънят може да се появява и под формата на кошмар, поради наличието на голямо количество стрес, като нашите прабаби са тълкувалипо доста интересен начин сънищата. Сънищата могат да бъдат проекция на негативни събития и изживян стрес от деня или стрес натрупан в определен период от време. Хората под влияние на стрес могат да сънуват и кошмари, които не е необходимо да тълкуват, тъй като може да става за психологическо състояние, при което е нужна намеса на адекаватен лекар- специалист. Под стрес и напрежение мозъка на човек създава и такива сънища, проекция на неговите страхове, за това е необходимо успокояване и лечение, а не тълкуване.
Съновиденията идват внезапно в съня на човек, като не е необходимо човек да има определени ясновидски или контактьорски способности. Обикновенно съновидението е част от бъдето събитие или знак за това, че трябва внимаване с вимане на важно решение. Именно в това е и разликата в съня и съновидението, но често пъти хората не могат да направят разлика между двете. Съновиденията са свързани с астралното пътуване при отделяне на душата от тялото. Доста често се забелязва и при отделяне на душата от тялото и притреперване на тялото, което всъщност е внезапното връщане на душата в тялото. Тогава душата може да пътува в близко и далечно бъдеще, тя става информационен преносител на определена информация, до която човек е получил право на достъп. Много често мои клиенти са ми споделяли за съновидения, които са сънували преди години, тяхното определение е просто като един сън, и за събития които са получили именно в това съновидение, като част от тяхното настояще. Обикновенно за човек който не се е сблъсквал с съновидения и сбъдването им в настоящето и бъдещето, това състояние е свързано с полудяване, но моята работа е да анализирам съня или съновидението и разбира се да разгранича фантазията от реалноста. В работата си имам няколко изработени метода, които помагат за самоанализиране на съня, посредством енергийна картина, която помага за пречистване дори и от негативни сънища (кошмари). Има ритуал за пророчески сън (съновидение), който се прави задължително при изчистване от негативни енергии, както и при съмнения за хора, които е необходимо да премахнем от живота си. Восъколеенето също помага при уплах от кошмарни сънища.

 

Всички статии включително и тази са обект на авторско право. Копирането, преписването на всяка статия, публикувана на сайта е строго забранено, без изричното и предварително писменно запитване и потвърждение към автора на статиите Роберто Методиев