Днес, в модерния свят е и модерно безброй психолози, психоаналитици и психиатри да отхвърлят тълкуванията на сънищата като „глупост“, но в същото време те упражняват своите теории за сънищата и тяхното значение по идентичен начин- отхвърлят едно окултно значение на съня, като дават друго, разбира се научно.

Е, всеки има право да защитава своите теории, стига те да стъпват на сериозни научни доказателствени тези, каквито всъщност за сънищата, тяхната проява и значение няма. Не заклеймявам една цяла гилдия, нито подценявам работата й, само че отхвърлянето на едно окултно тълкувание и заместването му с друго- научно е меко казано несериозно, поради факта на заместването с научно (недоказано) тълкувание и окултно също недоказано. Изключително важен е подхода към нещата свързани с работа с психика и човешко съзнание, тъй като работата в тълкуването на съня трябва да става много индивидуално за всеки един човек, като разбира се, може да ползваме осовата и значението на някои сънищата, но те се съчетаят с индивидуален подход към сънуващия, във връзка с някакъв психологически проблем или неразположение. Много хора ме питат дали не могат да направят нещо, за да сънуват свой близък или роднина, който е починал, тъй като никога не са сънували. Това осъзнато желание за свързване със света на мъртвите в повечето случаи е свързано с непримиримостта и нежеланито за приемане смъртта на някой човек. В такива случаи е важно човек да получи психологическа подкрепа и успокоение на съзнанието, тъй като може да се стигне до изпадане на депресивни ситуации и нежелание за живот. А други хора пък не могат да се примирят, тъй като техния близък или роднина, е починал внезапно и смятат че нещо не е успял да им каже.Трети пък са заинтригувани дали не е оставил някое крито богатство или наследство под юргана.. Инициирането със съня и желанието да сънуваш нещо конкретно се смята за вид егоизъм от една страна, а от друга желание да получиш отговор на някой свой въпрос, чрез висши сили. Едно е сигурно- сънят може да помогне за извличане на полезна информация, необходима за обяснение на конкретен проблем, както корегиране на живота на човек в настоящия момент.

Днес ще ви срещна с едни от най- често сънуваните сънища и тяхното общо значение , което разбира се всеки може да избере дали да приеме и да се самоинициира в тях. Източници на тълкувания са стотици книги, но първоизточника им е безизвестен, това е като народните поверия, на които първоизточника е безизвестен. Тук ще споделя и част от моите тълкувания, разработени през годините работа с моите клиенти. Сънят може да означава винаги нещо различно като тълкувание, особено ако искаме да извлечеме най-полезната и истинна информация за неговата появя и значение.
1. Падане на зъб– най- често срещаното тълкувание в различни источници е че някой човек ще почине. Ако болката при падането на зъба е слаба или не се усеща се смята че ще почине далечен роднина или познат. Ако болката е силна се смята, че ще почине близък или роднина. В случая обаче може да означава, че падането на зъб е свързано с оттърваване от нещо лошо- ситуация или човек и започване на нов период от живота ни,както и момента в който сме решили да поемеме по нов път и начинания. В някои сънят може да бъде свързан и с реална болка на зъба, която да дава отражение и в сънят ни.
2. Сънувам че ме преследват- съня свързан с преследване е плод на страх или гузна съвест, на его, което обикновенни човек не иска да признае. Бягането от нещо- човек или животно свързано с летене е най-прекрасния сън, който може да сънува човек, поради истинското удоволствие от самото летене. Интересен е факта, че малко хора споделят за сън, в който са летяли. Бягането е свързано и с тайна, която човек няма желание да сподели с никого, а това е съвет че трябва да споделиме, за да ни олекне. Скачането на високо и летенето е свързано със свободата на душата на човек и издигането й на високо енергийно ниво.
3. Хора– когато сънуваме много хора на едно място- познати или непознати, обикновенно е в момент в който се причистваме енергийни от проблемите си или конкретно скъсваме енергийна връзка с човек, който е товар в живота ни. Този сън може да се смята и за вид пророчески, тъй като идва винаги в подходящ момент, свързан с прекъсване на отношения с конфликтна личност, особено ако хората които сънуваме не говорят нищо.
4. Къща- срещат се най-различни тълкувания, като има доста значения самата къща, според зависи каква е била в сън, например: бяла къща, горяща къща, нова къща, чистя къща и т.н. Къщата обикновенно е свързана със семейството и семейни грижи, които биха отпаднали. Къщата е свързана и с магериалния свят, който ни обгражда, така че може да означава и богатство или придобиване на нещо материално. Къщата е свързана и с отношенията към и със семейството ни, за това в тези случаи в които се появява къща , трябва да закрепим връзката със семейството си. Къщата е и любов и късмет, за това пуснете един фиш от тотото, тъй като може да се сдобиете с печалба.

5. Изхождане/ изпражнения– също се тълкуват като възможност и шанс за излизане от финансови проблеми или сдобиване с много пари. Обикновенни хората които мислят постоянни за пари или имат финансови проблеми сънуват, че се изхождат или изпражнения. Това е така защото парите от една страна са нещо, свързано с подсигуряване на нормален живот, а от друга страна е взето от народните поверия, когато някое птиче ви наака. Изпражненията са сеързани с документи и проблеми с документи и власти.
6. Путуване/ превозни средства– пътуването е свързано с започване на нови начинания, стремеж и успех към конкретно поставени цели. Когато човек сънува че пътува , обикновенно сънят е свързан и с пътуване в други паралелни светове, в които му се дава възможност да получи отговор на въпрос или контакт с починал. Блгополучие и радост се смята че носи сънят, свързан с пътуване.
7. Природни бедствия– когато в съня се появява природни бедствие, обикновенно е свързано с страхове и несигурност в личните взаимоотношения в семвйството ни. Не е задължително да имате брак, за да тълкувате сънят си като катаклизъм в отношенията с пртньора ви. Но бествието може и да е добър знак, за това че партньора ви е накарал да изпитате любов, такава каквато не сте изпитвали и преди. Така че значението и тълкуванието на този сън може да даде и положителни отговори за живота и партньора ни.
8. Гол/ голота– ако сънувате че сте голи, в съновниците ще срещнете тълкуванието, че ще се разболеете или някой близък ще се разболее от тежка болест. Аз не мога да кредитирам това тълкувание, като истинно, тъй като то плаши повече, от колкото да даде някакво психологическо или окултно обяснение и значение. Голотата е свързана със срам и невъзприемане от света и хората . Кото човешки същества хората в днешно време често се опитват да привлекат внимание с голота и външен вид, от колкото със знания и лични качества, с които ги е дарила природата. Голотата означава че някои може да се опитва да ни заблуди или се опитваме ние да заблудим някого.
9. Секс, сексуално удоволствие и възбуда– сексуалната възбуда по време на сън, често се среща при хора, които се самоинициират с някои друг човек или се опитват да поддръжават на него. Сексуалното удоволствие може да се появи дори и към човек, който не познаваме лично ,а дори и не харесваме. Може да доставяме сексуално удоволствие и на човек, на кого се възхищаваме, но не познаваме, примерни някоя известна личност . Секуалното поведение в съня може да се тълкува и като невъзможност да изразим себе си, емоциите и разбиранията в реалния свят и търсим начин за внимание от някой в сънят си.
10. Убийство- ако сънувате че някой ваш близък е убит или починал, това според съновнниците означава че нещо лошо си отива от живота на този човек, че ще се оттърве бързо от проблеми които го тормозят. Смъртта на близък или роднина се свързва и любовта ви към човека и с удължаване на неговия живот. Тълкуванието на смъртта често е положително.
11. Булка– ако някоя жена сънува че е булка, то тълкуванието на повечето съновници е че е свързано с физическа смърт на човек. Както и ако друг сънува че някоя жена е булка, жената която сънува ще почине или ще се разболее. Булката е свързана с неприемане на нещо в нашето ежедневие и действия за работа или контакт с някой, които ни се налагат на сила. Сънят съветва отстояване на лично мнение и подтискане на страховете за изразяване на мнение.
12. Бебе- сънят също се тълкува като болест или малки проблеми и неприятности. Бебето е свързано също с нежелание да обърнем внимание на себе си и подценявяне на нашите усилия и труд, заради умишленно подценяване на някой човек от обкръжението ни, с който сме в една работна среда. Бебето е знак на малките, но незначителни хора и проблеми с които без да искаме ние се самоинициираме.
Всеки човек сам избира дали да вярва на сънищата и технкте тълкувания. Сънят може да е образ на нашето АЗ и поведение, което често отхвърляме като не желание да приемеме собствените си грешки. Сънят е свързан със съвестта на всеки човек и неговите лични качества и умения за справяне с живота. Сънят е част от нашето съзнание и подсъзнание и избора да вярваме или не е наш личен.

 

Всички статии включително и тази са обект на авторско право. Копирането, преписването на всяка статия, публикувана на сайта е строго забранено, без изричното и предварително писменно запитване и потвърждение към автора на статиите Роберто Методиев