• Исторически факти

Баенето като част от българската и световната народопсихология и традиции през хилядолетията се е превърнало в окултен и невидим метод за премахване на страх и уплах. Така за повечето от вас ще бъде интересен и факта, че не само в границите на нашите култура и традиции баенето е засвидетелствано като метод за првмахване на уплах, страх, уроки, но и много световноизвестни факти разкриват баенето, като магичен ритуал, използван от древните. Траки, славяни, прабългари са употребявали изричането на магически думи върху определени билки, предмети или хора, като метод за лечение. В средновековна България често са използвали именно метода баене.

  • Какво представлява баенето и леенето на олово (куршум)

Баенето всъщност предствлява изричане на магическа вибрационна, вербална формула, с помоща на която се постига хармония и се премахва страх, а думите са тайни и се предават по наследство. Така  този ритуал намира място не само при хората които са урочасани или уплашени, но и при хора които искат да постигнат някакъв късмет или успех. Преливането с обаяна вода, преди важен изпит или делова среща също се използва като метод за привличане на щастие и късмет. За голямо съжаление в днешни дни, хората биват заблуждавани с метода на леене на куршум, тъй като метода е изплагиадстван и модернизиран, с цел комерсиализация или кой знае защо.. Леенето на куршум се прави с олово, но от куршум минал през цефта на пушка или пистолет, а не обикновенно рибарско олово.

  • Баене с брашно

Друг метод за баене е метода използван от стари баби и жени, на които ритуала е предаван през поколения, та до днешни дни. Този ритуал се прави с брашно, като за целта баячката взима в двете си ръце брашно и преминава през цялото тяло на уплашения, изричайки магическите думи, непосредственно след като той е бил уплашен, за да може баячката да разбере каква е причината на неговия уплах. След това брашното се хвърля върху стена, обикновенно е стена на къща, за да се получи фигурата на причината, поради която се е уплашил човек. Ритуала се прави в три поредни дни, като се взима част от брашното и се спи върху него, а в други ритуали се пие вода с част от обаяното брашно. Ако баячката е добра, ще разбере от какво се е получил уплаха и ще имате резултат още от първият път.

  • Баене върху вода, билколечение, восъколеене, Месопотамия..

Баенето върху вода или обръщането на вода също са методи, малко известни на повечето хора от модерният и забързан свят. Билкарството също намира своето място при лечението, още при древните гърци и прознасянето на магически думи върху билките е било съпроводено с вярата в това, че то ще помогне при главоболие или друга болка. В древна Месопотамия също са били открити надписи и е било засвидетелствано баенето върху плочки, при археологични разкопки, а тяхното съществуване е още от преди 3- 4 хилядолетия преди новата ера. Интересен е исторически факт за поп Еремия, който се е занимавал с лечение на хора и чародейство, действия заради които бил осъден, тъй като се смятало че е сключил договор с дявола. В наши дни са познати два типа лечители- врач(врачка), баяч (баячка). Често хората казват :“Тази врачка, тази баячка“, но в смисъла на двете думи значението е по- различно. Врачката е тази, която се занимава с билки(често и билкарка), а баячката лекува с магия, ритуали за баене. Восъколеенето което е също част от многото ритуали, за премахване на срес и уплах, намира едно от най- първите места по резултатност при натрупване на негативна енергия. То може са се използва за премахване на отрицателна енергия, но не и за премахване на магии. Восъколеенето е засвидетелствано още при древните траки като метод за првмахване на отрицателни енергии. Восъколеенето се прави с чист пчелен восък , свещи(обикновенно църковни). Восъколеенето е доста по- ефективен ритуал от този с леенето на куршум. Това е така,з ащото структурата на восъка е с доста по- финна кристална решетка от тази на оловото от куршума и обайването му става по- лесно. Когато се работи с восък то може да бъде както в присъствието на самият човек, така и с негова снимка или дреха, тъй като работата с восъка е на високо ментално и енергийно ниво. Ритуала восъколеене може да се прави при всякакви ситуации, дори и за енергийно лечение. Също така восъка се използва и за изработването на вуду кукли, които играят ролята на човешки двойник или астрален двойник на тялото на човека, върху който се работи от специалиста.

 

Всички статии включително и тази са обект на авторско право. Копирането, преписването на всяка статия, публикувана на сайта е строго забранено, без изричното и предварително писменно запитване и потвърждение към автора на статиите Роберто Методиев