img_0298Много често се сблъсквам с въпроса- защо не ми върви, защо се разболявам, защо все на мен ми се случват лоши неща. Задавайки този въпрос човек очаква да получи точната формула за щастлив и живот, изпълнен с късмет, любов и безсмъртие. Но нещата на практика не стоят така, не спокойно, нищо лошо не е чак толкова лошо, що се касае до енергийни промени и енергийни вмешателства. Повечето хора наистина си мислят, че трябва да отидат при някоя „гадателка“ или врачка, за да им отключи чакрите, но в повечето случаи тези „специалисти“ въобще не са на ясно какво правят. Човешкато съзнание и подсъзнание винаги нърсят естественния начин за излизане от конкретна ситуация, но психиката е тази която може да ни накара да направим хиляди глупости, за да постигнем своето желание да бъдем духовно извисени и обичани от Господ. Обикновенно психиката е виновна за всяко негативно, лично и депресивно състояние, тя е виновна да влизаме и в собственият не омагьосан гръг. Това състояние се нарича автомагия. Човешкото тяло и душа са създадениот Бог по негов образ и подобие по най- уникалния и съвършен начин. Ние сме създадени така, че да се „възраждаме“, но и да се самоунищожаваме. Точно тук идва и проблема с блокирането на всички наши енергийни центрове– чакри. Зависта, злобата, негативните мисли и това как да направиш зло на някого, мислите че си велик и можеш да манипулираш хората за своите цели те вкарвам автоматически в програма за самоунищожение. За съжаление повечето хора не го разбират, не разбират причината поради която живота им става ад, а се опитват да разберат последствията, което няма да помогне. Тази истерия с положителното мислене и книгите на тези теми са едно измислено и неподплатено с доказателства и практически приложими действия в живота. Преди да накараш човек да мисли положително, трябва да го накараш да живее положително, за да имаш основание да изискаш от него да мисли положително, вече върху неща които наистина са положителни за него и за живота му. Но преди това човек трябва да се отчисти от всички негативни енергии и да се обърне внимание дали има някакъв пробив в чакрите. С няколко часови и различни ритуали се правят енергийни корекции, но се прави и защита. Добре е да се дадът и упътствия на човек за нещата, които е необходвимо да изтрие от психиката си, нещата които му пречат и го контраомагьосват. В някои по- тежки случаи може да се направи и курбан, според зависи от сложноста на ситуацията и проблематиката. Чакра на санскрит означава колело, а чакрите са седем.

Всяка чакра отговаря за конкретен енергиен център и орган в човешкото тяло. За това при запушване или пробив се получават и някои здравословни проблеми и здравословно неразположение, което лекарите не могат да установят от къде идва.

 

img_0295Първа чакра
Първа чакра се намира в корена на гръбначния стълб, около перинеума.
Мощна енергия протича през този център. Дебелото черво също влиза в областа и меридианата на първа чакра. Хората които имат проблем с първа чакра обикновенно могат да страдат от проблеми с целия гръбначен стълб(прешлени), тазобедрени стави и често могат да получават възпаления при промяна на времето- от студено към топло и от топло към студено. Добре е да консумират храни богати на калции.

Втора чакра
Втора чакра е разположена в гръбначния стълб. Тя е свързана също така с половите органи и със сътворението, свързано със създаване и раждане на поколение . Тя е център и на сексуалната енергия на човек, но и център на поведението и мислите на човек . Свързани органи с меридианата– дебело черво, бъбреци и пикочополовата система. Често органите свързани с втора чакра, при енергиен дисбаланс могат да сигнализират, че се разболяват. Така примерно бъбреците могат да трупат песъчинки или камъни, дебелото черво може да се подува и да образува газове, пикочополовата система може да се възпали и да се получат затруднения при уриниране. Често тези проблеми получават хора с енергийно нарушение във втора чакра, но и тези които кармично са дошли на този свят и имат по- силна връзка с майката.

Трета чакра
Тя е в областа на слънчевия сплит. Можем да я наречем център на индивидуалистите и индивидуалностите у човека. Тя е свързана предимно с личните лидерски способности на човек. Свързани органи– далак, тънки черва, стомах и панкреас. Обикновенно хората които са със запушена първа чакра трябва да внимават каква храна консумират, тъй като е възможно да получават чести възпаления и подувания в червата, както и висока захат или склонност към диабет. За првпоръчване е тези хора да правят чести енергийни и хранителни изчиствания, но не с диети, а с подходяща храна, която е добре съчетана с нуждите на организма да бъде на база кръвни изследвания.

Четвърта чакра
Четвърта чакра се намира в областа на гръдния кош, в средата на коста.
Тъй като меридианата преминава и в областа на сърцето, тази чакра я свързваме и с любовта която изпитва човек и любовта която изгражда в живота си.
Свързани органи с четвърта чакра– сърце, бели дробове и имунитета. Може би една от най- важните чакри или чакра на която трябвя да обръщаме повече внимание. Всеки поне веднъж в живота си се е влюбвал, но и се е разлюбвал. Тази чакра е уязвима и поради факта на това, че най- важният орган в човешкото тяло се намира в нейната меридиана- сърцето. Повече внимание към здравето и имунитета- консумиране на храни богати на витамини. Уязвимост към белодробни заболявания.

Пета
Тя е разположена в областа на гърлото. Това е центъра на комуникацията и центъра, който най– често се запушва, поради нежеланието за право на отказ, когато нещо не ни удовлетворява, но поради факта че не изразяваме мнението си. Свързани органи– гласни струни, сливици и щитовидна жлеза. Когато пета чакра е запушена, можем да говорим и за човек, който трудно изразявя емоциите си. Често пречълчава, когато нещо не му харесва и се съобразявя с мнението на другите хора. Ако успее да преодолее тази своя слаблост, може да стане най- големият оратор. Щитовидната жлеза е в този център и при енергиен дисбаланс в тази чакря трябв са се направи съответното енергийно изчистване,както и преглед при лекар.

Шеста чакра
Шеста чакра е чакрата намираща се в областа на третото око или между двете вежди. Това е чакрата на медиумите и ясновидците, но и на хората със силно изразено шесто чувство. Свързани органи– очи и мозък. Често пъти хората сърадащи от енвргиен дисбаланс, получават проблем със зрението, както и с кръвното налягане. Когато има нарушение в шеста чакра трябвя да се провери задължително и втора чакра, тъй като често пъти нарушенията във втора и шеста чакра са свързани енергийно по между си. Хората които не искат да вижат истината и се страхуват от нея, рискуват да добият проблеми именно със зрението и мозъка. Други свързани органи- уши, нос.

Седма чакра
Седма чакра или връзка с Бог и знания с Висше, както и още– теменна чакра
Разположена е в областа на темето. Всичко което ни свързва с Бог и разума е свързано и със седма чакра. Когато има нарушение в седма чакра , често хората могат да получават проблем с цялата опорно-двигателна система. Често при бременни жени трябва да се следи плода на бебето, тъй като ако има енергийни проблеми по време на самото зачеване и бременност, това може да доведе до енергийни проблеми при самото бебе. Важното е жените които са с прекъсната седма чакра да правят повече медитации и да се хранят с хряна , богата на кислород,както и храни богати на протеини, аминокиселини и омега- обикновенно в зелените храни се сърържа повече кислород, в рибата най- важните и лесно възприемащи се хранителни вещества- омега и мастни киселини.

Чакрите, както и органите ни функционират заедно. Когато има дисбалант– енергиен пробив или енергийно замърсяване се предприемат конкретни мерки за контролирането им. Често пъти може да се види дисбаланс в няколко чакри едновременно, както и да се види връзката в нарушението и причинатя за това.

 

Всички статии включително и тази са обект на авторско право. Копирането, преписването на всяка статия, публикувана на сайта е строго забранено, без изричното и предварително писменно запитване и потвърждение към автора на статиите Роберто Методиев