В живота ни се срещат хора, страдащи от синдрома на завистта.

Завистта е и един от седемте смъртни гряха в християнството, точно поради тази причина то води и до душевно и в много ситуации до физическо самоунищожение.Те умеят да завиждат за успехите ви, за външния ви вид, за къщата или пък колата, а по някога завиждат просто защото просто ей така, без причина, от злоба. Модерната дума, пройзлизаща от интернет пространството е “Хейтър” – човек, който винаги намира причина да обижда за всичко, и “Хейт” – думата която е със значение на обида, злоба и завист. Постоянно чувам, че българите завиждали много, макар че това въобще не е свързано с националността на човек, света се управлява със злоба и завист, а това се вижда от световното състояние, като почнете от икономическо, политическо, та стигнете до войните в Сирия..там цари хаоса, воден от интересите на злобни и завистливи хора. Въобще във всяка сфера, във всеки бранш, във всякакви взаимоотношения се среща злобата и завистта- приятелски, семейни, любовни, та дори и току що сблъскали се с някой непознат или съседа. От малки до големи и осъзнати хора, всеки се е сблъскват в най-различни етапи от живота си със злобата и завистта. Информационните полета на завист и злобата се оформят в душата, още с нейното идване в новото и физическо тяло, тоест човек се ражда злобен и това не е възпитание или липса на такова, от страна на семейството, тъй като много деца са възпитавани на уважение, добро отношение и в любов, но това не е изиграло някаква важна роля в тяхното възпитание. Много често родителите на злобните хора, са добри и толерантни хора, което също е показателно, че семейната среда и възпитание нямат общо с злобата, пройзвеждаща се у децата.

За голямо съжаление, хората страдащи от синдрома на завистта и злобата не винаги са хора, които имат по-малко от вас, не говоря само за материални, но и за ментални способности. Именно за това, тези хора са два типа – такива които имат по-малко от вас и такива които имат повече от вас, материални и ментални способности. Но в корените си на своята завист и жлъч, тези хора винаги поставят други елементи на явната си ненавист и омраза, която често пъти е неоправдана и безпричинна. Все още фармацефтичните компании не са измислили спрей или лекарство, което да лекува злобата и завистта, но пък за сметка на това има и други начини за справяне с тези характеропатии. Но пътя до това понякога е дълъг, а по него често всеки страда заради злобата и завистта на някого. Злобата и завистта могат да причинят не само психически травми, но и материални. Злобата и завистта са негативни енергийни структури имащи за цел от изпращащия да ви навреди, а начина по който ще се случи, не е от значение. При събития, в които усещате злоба и завист е много важно да реагирате със защитна функция, която обаче не изглежда защитна в съзнанието на завиждащия, а съгласяваща или ехидно-присмехулна, дори и самоиронична, повярвайте, това убива злобата и завистта. Доста често се срещат хора, страдащи от синдрома на завистта, но и такива, които страдат заради него. Всъщност е важно да отбележим, че завистта и злобата, освен че са вид негативна енергийна структура, която може предизвика страдание, те причиняват и урочасване, заради което след това трябва да ви гасят вода или да ви прочетат молитва. Защитата срещу злобните и завистливи хора, е добро начало за всеки човек, страдащ от тях. Друг начин за предпазване от синдрома е тотално игнориране – без никакъв вербален и физически контакт с хора, страдащи от синдрома. Игнорирането на проблем, често води до предпазване мозъка и съзнанието от ситуации, които могат да ви донесат неспокойствие и дискомфорт. Ако обаче вие сте от този тип хора, които обичат да раздават възпитание и да не остават длъжни, можете да изпращате любов, в ситуации, в които някой явно ви показва своята злоба, а дори ви и кълне. Тогава можете да кажете на глас: “ Изпращам ти цялата вселенска любов и щастие”. Идеята на злобния човек е да предизвика агресия или гняв у вас, а в други случаи да ви смачка самочувствието и психиката, за това най- неочаквано от такъв човек е да чуе мили думи, спрямо себе си. Молитва, червен конец или светена вода могат да помогнат, но в много редки случай. Амулет против завист може да се изработи, тъй като неговата цел е да ви предпазва енергийно. Такъв тип амулет се носи в портмоне и се кодира с вашето име и дата на раждане.
Завистливи и негативни хора винаги ще се срещат в живота на всеки. Завистливите хора в повечето случаи се дават сметка за своето поведение, но не обичат да признават за него. Аз бих дал съвет на хора, генериращи злоба и завист – помислете за своята душа и кармата, която трупате върху себе си и вашата душа, злобата води до самоунищожение и много болести. Обичайте и раздавайте любов. 

 

Всички статии включително и тази са обект на авторско право. Копирането, преписването на всяка статия, публикувана на сайта е строго забранено, без изричното и предварително писменно запитване и потвърждение към автора на статиите Роберто Методиев