Разбира се, че всеки в живота си поне веднъж е изричал или чувал израза “Бог ще те накаже”, изречен от самите вас или от някой, на когото сте му “бръкнали в джигера”, както казва баба ми. Е, такива хора винаги ще се намерят, но ще се срещат и такива, които ще знаят  значението на определено въздействие и подобни изрази и думи, някак си така, уж духовни, но преминали през вътрешното желание за отмъщение чрез Божието провидение.

 

Но да не забравяме, че Бог е любов, а идеята за него във всички религии е свързана с уважение, респект и както вече казах любов. Бог не наказва някого, просто защото вие или някой друг ви го е пожела. Работата на Бог, не е да наказва, но пречупен смисъла и идеята за него, през човешката омраза, добиват друг, материално-духовен смисъл, за който изричащия подобно нещо не влага смисъла на духовното, а на материалното, физическото Божие отмъщение, което на практика съществува, но в друг смисъл, неразбираем за изричащия го. Често хората са уплашени и от това, че някой ги е проклетосал, без да са заслужили подобно отношение с някакви негативни действия от своя страна.

В годините често хора са споделяли, че някой им е хвърлил клетва, при това явно, в лицето, а те са уплашени, че живота им се е объркал или ще се обърка в бъдеще, заради тази клетва. Тъй като думите са най-силната магия, без значение дали някой ви казва че ви обича или просто ви проклина, през божията мъдрост и сила, трябва да сте на ясно, че и душевното усещане за добро или негативно отношение от някого има по-голяма сила и на практика то е това, което ще ви накара да се почувствате отрицателно или положително, а не очакваното божие наказание. Божието провидение често е свързано с конкретни мъдрости, които получава всеки човек в пределен момент от живота си, а не с наказания, които някой недоброжелател изпраща. Наказанието е свързано с вашите лични действия и постъпки, които са натрупани кредити пред съдбата в този живот, а съдбата не може да се тълкува по различен начин от познатия, освен като личен избор, за информация на непросветените, освен ако не става въпрос за карма, свързана с минали прераждания- носени информационни структури още от минали прераждания, свързани с работата на душата, в следващия живот. Бог не наказва, Бог вразумява, Бог е любов, за това е “Бог ще те накаже”, не може да бъде свързано с наказание, Бог не изпълнява желания за лично наказание, но може да бъде тълкувано като желание за всяване на човешка злоба, омраза и страх у друг човек от изричащия го.

  • Клетвата в този ред на мисли може ли да стигне, проклетосания?

Клетвата също е слово-вибрационно, негативно енергийно въздействие, целящо съдбовно наказание, от проклинащия към проклетосания. Клетвата може да достигне проклетосания, само ако той е заслужил това, на пример, когато е имал негативно отношение към човека, който го е проклетосал, но само ако са били в лични (близки),  приятелски или семейни взаимоотношения. Ако много сте сгрешили, към хората които ви обичат, а не признавате за това, си навличате бумеранга на своето негативно отношение и действия на клетвата от тези хора. Но ако някой изрече клетва към вас, а на практика вашето отношение винаги е било мило, добро и положително, клетвата няма да ви стигне.. Дано хората да си взимат поука, припознавайки себе си в този текс, защото работата и мисията на всеки е да гледа своята пътека, да върви по своя път, без да се интересува от живота и постиженията на другите. А радвайки се на постиженията, дори и вашите врагове, вие печелите оложителни кредити, които съдбата ще ви даде възможност да използвате в подходящ момент, било след три, пет или седем години. Всяването на злоба и омраза, чрез клетви, било заради лично негативно отношение или просто от омраза, както и пречупени през Божията мъдрост, биха ви навредили и в двата случая. По-добре в живота е човек да отмине посредственноста, завистта и омразата, като не изрича клетва по адрес на друг човек, който го е наранил, защото последствията от клетвата се връщат и  превръщат във ваша лична карма, от която не може да избягате. Както се казва във филмите от запада: “Имате право да мълчите, всичко което кажете ще бъде използвано срещу вас”, в смисъла на мъдростта, ако щете и на поуката. Не изричайте неща, употребяайки Бог, за които след това ще съжелявате. Помислете за себе си, преди да мислите за другите.

 

Всички статии включително и тази са обект на авторско право. Копирането, преписването на всяка статия, публикувана на сайта е строго забранено, без изричното и предварително писменно запитване и потвърждение към автора на статиите Роберто Методиев