• Може би си мислите, че този занаят е само за хора, натрупали солиден житейски опит, и че младите нямат място сред тях, но Роберто ще доказа точно обратното.Той твърди, че дарбата му да пише кодове на Атлантида е наследил от майка си. Също така се занимава доста успешно с восъколеене,чрез което премахва негативни енергии,уроки и страх,както и разваля магии.Помогнал е на хиляди хора,а историите им и видеата към тях можете да намерите в секция – „Клиентите ми говорят за мен“.
  „Важна е интуицията на човек, която страшно много хора имат, но не я развиват!” – заяви най-младият участник в „Лига на познавачите”.Всяка седмица Иван и Андрей ще поставят на гадателите конкретна задача, а те ще имат на разположение 7 дни, за да намерят отговора.Коя ще е поредната шумна оставка в държавата?

  Ще бъде ли осъден Вальо Топлото?

  Коя ще е следващата певица, осеменена от Коко Динев?

  Какъв ще е резултатът от предстоящ футболен мач?

  Ето такива прогнози ще правят гадателите. Всяка семица ще се търси и мнението на специалисти по дадената задача.

  В пилотния брой на окултното риалити Иван и Андрей поставиха и първата задача на „Националния отбор на Феномените”, която бе „по-лесна за загрявка” по думите на продуцентите.

Участие на Роберто Методиев в ПРЕДАВАНЕТО ЯСНОВИДЦИ 2 СЕЗОН – 2008-2009г.

Двама са учениците в новия сезон на „Ясновидци“. Освен 17-годишния Даниел, другият единайсетокласник, който смени учебниците с изпитанията в шоуто, се казва Роберто Методиев. Той е ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Учи народно пеене. В на пръв поглед съвсем обикновения му живот присъстват неща, за които той не обича да говори. Но хората около него споделят с охота колко надарен ясновидец е Роберто.
„Имах проблеми и той ми разказа всичко. Майка ми имаше здравословен проблем, и той ми каза, че ще влезе в болница, но ще се оправи. Така и стана,, но той ми го каза дори преди самите лекари. Явно има някаква дарба“, казва неговата съученичка Лилиан.
Деяна, друга негова съученичка, допълва: „Неговите способности са очевидни. Ходим по улицата и изведнъж ми казва, че баба ми е болна. Когато ме боли глава ме усеща и спира главоболието“.
„Имах проблеми с приятел, със семейството. Идваше и ми говореше, че така и така е станало. Може би това е някакъв природен талант“, разказва Катрин Найденова.
Роберто е най-големият фен на първия сезон на „Ясновидци“.